Björn en Eric – Project Managers bij Mondelēz International

Voel jij je tijdens het uitoefenen van je job als een kind in een snoepwinkel? Dan zit je ongetwijfeld goed. Voor Björn en Eric is dat dagelijks bijna letterlijk het geval. Zij gingen via NOVA Engineering als Project Manager aan de slag bij koekjesfabrikant Mondelēz International in Herentals. Een nieuwe en erg geslaagde stap in hun professionele carrière.

Cent Wafers, Cha-Cha of Pim’s? Prince-koeken of de chocolade Mikado-stokjes? Vieruurtjes van Grany of krokante Cracotten om het toch wat gezonder te maken? Het zijn louter bekende namen waarvan je spontaan honger krijgt. Ze doen ons watertanden, maar wat ze verder gemeen hebben, is hun fabrikant: Mondelēz International, en meer bepaald LU, één van hun vele merken.

Björn en Eric wilden hun loopbaan nieuw leven inblazen en vonden - elk op een andere manier - hun weg naar NOVA Engineering. Al snel kwamen ze beiden in contact met onze collega Diego Verelst die hen verder begeleidde op weg naar hun project bij Mondelēz International. Björn startte het jaar 2022 met zijn nieuwe job, Eric ging in mei aan het werk. Allebei spreken ze met lof over de aanpak van Diego en het goede gevoel dat ze ervaren tijdens de eerste maanden op hun nieuwe werkplek.

Van medicijnen naar koekjes

Na zijn studies als Industrieel Ingenieur in de chemie, werkte Björn ruim 15 jaar als ingenieur in de farmaceutische industrie. Een logische sectorkeuze, maar net dat maakte hem nieuwsgierig naar een totaal andere wereld. “Na al die jaren was het tijd om mijn horizon te verbreden. Via LinkedIn kwam ik in contact met NOVA Engineering, omdat de openstaande vacature als Project Manager me enorm aansprak.”

Het eerste contact met onze collega Diego gaf Björn meteen een super enthousiast gevoel. “Ik voelde me onmiddellijk volledig begrepen en gehoord door NOVA Engineering, zelfs al was ons eerste contact een videocall via Microsoft Teams. Het was een heel erg spontaan en vooral ook menselijk gesprek, iets wat in onze samenleving vandaag helaas steeds vaker ver zoek is. Diego speelde kort op de bal en hij plande na ons gesprek meteen een afspraak in bij Mondelēz International.”

Een snel proces

Björn was zeer tevreden dat de hele procedure niet te lang aansleepte. “Door de goede opvolging, de open communicatie en de efficiënte hands-on aanpak van Diego, duurde het volledige proces van mijn sollicitatie tot de ondertekening van mijn contract slechts een maand. Ik kon het nieuwe jaar starten met een nieuwe job, want sinds januari werk ik via NOVA Engineering op een specifiek project bij Mondelēz International. Ik word ingeschakeld als Project Manager met als grootste focus het verpakkingsaspect.”

Björn NOVA

Diepgaande interesse en oprecht engagement

Net zoals Björn, was ook Eric toe aan iets volledig nieuws. Waar Björn vooral een nieuwe wereld wou ontdekken, waren de drijfveren voor Eric net wat verschillend: “Na enkele jaren bij mijn toenmalige werkgever, voelde ik op den duur dat ik niet meer helemaal op mijn plaats zat. Bovendien waren de doorgroeimogelijkheden in het bedrijf erg beperkt, waardoor er weinig opties waren om dat gevoel nog om te keren en intern een andere weg uit te slaan.“

Voor Eric werd het duidelijk tijd voor verandering en hij startte bijgevolg zijn zoektocht naar een job. “Ik stelde mijn profiel op LinkedIn open voor recruiters om aan te tonen dat ik 100% klaar was voor een frisse uitdaging. Ik werd kort nadien gecontacteerd door NOVA Engineering, concreet door Diego. Ik had al ervaring met verschillende engineeringbureaus, maar het contact met Diego was van een ander niveau. Hij luisterde grondig naar wat mijn frustraties en ambities waren, maar ook naar wie ik ben als mens. Ik voelde een diepgaande interesse en oprecht engagement.”

Continuous Improvement

Diego en Eric gingen samen op zoek naar geschikte vacatures. “Dankzij de nauwe opvolging en open communicatie van Diego vonden we al snel een openstaande vacature bij Mondelēz International. De steun en begeleiding die ik van Diego kreeg, gaven me het nodige zelfvertrouwen en dat zorgde uiteindelijk ook voor een positief resultaat.” Net zoals bij Björn, was ook bij Eric alles in kannen en kruiken op minder dan één maand tijd.

Sinds mei 2022 is Eric aan de slag als Project Manager. “Ik word voornamelijk ingeschakeld voor de procesoptimalisatie. We willen steeds beter, sneller en efficiënter worden, maar ook als er zich een probleem voordoet, kijken we samen naar welke oplossing we kunnen bieden. Dat geeft enorm veel afwisseling, want je kan op zoveel vlakken je processen gaan optimaliseren. Zo werk ik nu evenzeer aan een project voor de onderhoudsdienst.”

Twintig jaar jonger

Eric is opnieuw een gelukkig man. “Je hebt natuurlijk altijd de cijfers en voorwaarden die belangrijk zijn: het fietsbeleid, bedrijfswagen, een correct loon … zijn zaken die ik bij NOVA Engineering als erg positief ervaar. Maar hoe je jezelf voelt is minstens zo cruciaal: na enkele maanden werken bij Mondelēz International via NOVA Engineering, durf ik zeggen dat ik me weer twintig jaar jonger voel. Het is een combinatie van het persoonlijk contact met Diego en de nieuwe uitdaging met het interessante project binnen Mondelēz International. Het doet me ergens terugdenken aan de eerste stappen in mijn carrière.”

Net zoals Björn kijkt Eric de toekomst met veel plezier tegemoet. “Je spendeert zoveel uur per week op de werkvloer. Het stelt me dus erg gerust dat ik het werkgeluk heb teruggevonden, want dat uit zich ook in hoe je je voelt, zowel mentaal als fysiek. En bovendien hoef ik mijn LinkedIn-profiel niet meer open te zetten voor recruiters en vacatures”, sluit Eric lachend af.

Eric NOVA

Vertrouw ook op onze aanpak, ervaring en expertise. Bezorg ons je spontane sollicitatie en vind snel je ideale job. Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

NOVA Engineering. The technical touch.