Eric Stinckens – Project Manager bij Mondelēz International

Voel jij je tijdens het uitoefenen van je job als een kind in een snoepwinkel? Dan zit je ongetwijfeld goed. Voor Eric is dat dagelijks bijna letterlijk het geval. Hij ging via NOVA Engineering als Project Manager aan de slag bij koekjesfabrikant Mondelēz International in Herentals. Een nieuwe en erg geslaagde stap in zijn professionele carrière.

Cent Wafers, Cha-Cha of Pim’s? Prince-koeken of de chocolade Mikado-stokjes? Vieruurtjes van Grany of krokante Cracotten om het toch wat gezonder te maken? Het zijn louter bekende namen waarvan je spontaan honger krijgt. Ze doen ons watertanden, maar wat ze verder gemeen hebben, is hun fabrikant: Mondelēz International, en meer bepaald LU, één van hun vele merken.

Eric wilden zijn loopbaan nieuw leven inblazen en vond zijn weg naar NOVA Engineering. Al snel kwam hij in contact met onze collega Diego Verelst die hem verder begeleidde op weg naar zijn project bij Mondelēz International. Eric ging in mei 2022 aan het werk. Hij spreekt met lof over de aanpak van Diego en het goede gevoel dat hij kon ervaren tijdens de eerste maanden op zijn nieuwe werkplek.

Diepgaande interesse en oprecht engagement

Eric was toe aan iets volledig nieuws en had daar verschillende drijfveren voor: “Na enkele jaren bij mijn toenmalige werkgever, voelde ik op den duur dat ik niet meer helemaal op mijn plaats zat. Bovendien waren de doorgroeimogelijkheden in het bedrijf erg beperkt, waardoor er weinig opties waren om dat gevoel nog om te keren en intern een andere weg uit te slaan.“

Voor Eric werd het duidelijk tijd voor verandering en hij startte bijgevolg zijn zoektocht naar een job. “Ik stelde mijn profiel op LinkedIn open voor recruiters om aan te tonen dat ik 100% klaar was voor een frisse uitdaging. Ik werd kort nadien gecontacteerd door NOVA Engineering, concreet door Diego. Ik had al ervaring met verschillende engineeringbureaus, maar het contact met Diego was van een ander niveau. Hij luisterde grondig naar wat mijn frustraties en ambities waren, maar ook naar wie ik ben als mens. Ik voelde een diepgaande interesse en oprecht engagement.”

Continuous Improvement

Diego en Eric gingen samen op zoek naar geschikte vacatures. “Dankzij de nauwe opvolging en open communicatie van Diego vonden we al snel een openstaande vacature bij Mondelēz International. De steun en begeleiding die ik van Diego kreeg, gaven me het nodige zelfvertrouwen en dat zorgde uiteindelijk ook voor een positief resultaat.” Net zoals bij Björn, was ook bij Eric alles in kannen en kruiken op minder dan één maand tijd.

Sinds mei 2022 is Eric aan de slag als Project Manager. “Ik word voornamelijk ingeschakeld voor de procesoptimalisatie. We willen steeds beter, sneller en efficiënter worden, maar ook als er zich een probleem voordoet, kijken we samen naar welke oplossing we kunnen bieden. Dat geeft enorm veel afwisseling, want je kan op zoveel vlakken je processen gaan optimaliseren. Zo werk ik nu evenzeer aan een project voor de onderhoudsdienst.”

Twintig jaar jonger

Eric is opnieuw een gelukkig man. “Je hebt natuurlijk altijd de cijfers en voorwaarden die belangrijk zijn: het fietsbeleid, bedrijfswagen, een correct loon … zijn zaken die ik bij NOVA Engineering als erg positief ervaar. Maar hoe je jezelf voelt is minstens zo cruciaal: na enkele maanden werken bij Mondelēz International via NOVA Engineering, durf ik zeggen dat ik me weer twintig jaar jonger voel. Het is een combinatie van het persoonlijk contact met Diego en de nieuwe uitdaging met het interessante project binnen Mondelēz International. Het doet me ergens terugdenken aan de eerste stappen in mijn carrière.”

Eric kijkt de toekomst met veel plezier tegemoet. “Je spendeert zoveel uur per week op de werkvloer. Het stelt me dus erg gerust dat ik het werkgeluk heb teruggevonden, want dat uit zich ook in hoe je je voelt, zowel mentaal als fysiek. En bovendien hoef ik mijn LinkedIn-profiel niet meer open te zetten voor recruiters en vacatures”, sluit Eric lachend af.

Eric NOVA

Vertrouw ook op onze aanpak, ervaring en expertise. Bezorg ons je spontane sollicitatie en vind snel je ideale job. Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

NOVA Engineering. The technical touch.