Nico Trost – Project Consultant bij Owens

Je loopbaan kan soms interessante wendingen nemen. Dat ondervond ook Nico Trost, die al langere tijd bekend was met Nova Engineering en afgelopen september opnieuw voor ons kwam werken. Benieuwd hoe hij daar terechtkwam en hoe zijn dagelijkse werk eruitziet? Nico neemt ons mee in zijn verhaal.

Een (jonge) oude bekende

Nico studeerde Elektromechanica en deed ervaring op als programmeur en ingenieur. IT en automatisatie stonden hem op het lijf geschreven en werden dan ook de velden waarin hij een enorme expertise opbouwde. Na enkele jobs kruiste hij in 2016 ons pad. “Via Nova Engineering vond ik toen werk bij ACE”, vertelt hij. “Ik had er een toffe functie als hoofdontwerper in digital manufacturing engineering – heel uitdagend werk.”

Aantrekkelijke vacature

Mede dankzij zijn ervaring als project lead ging het Nico goed af bij ACE, maar na een vijftal jaar was hij toe aan een volgende uitdaging. “Ik had nog contact met meerdere mensen die bij Nova Engineering werkten en volgde ook de socialemediakanalen van Nova Engineering. Daardoor zag ik vorig jaar een interessante vacature voor een functie bij Owens voorbijkomen. Ik voelde meteen aan dat dit mijn kans was.” Nico zocht zijn vorige contacten bij Nova Engineering op en kwam zo in gesprek met Benoit Santermans. “Hij begreep helemaal wat ik wilde. Een nieuwe werkplek met uitdagende werkinhoud. Op die manier ben ik in de job gerold en in september kon ik beginnen als projectmedewerker bij Owens. Al voor de tweede keer vond ik met de eerste poging via Nova Engineering mijn ideale plekje.”

Nico Trost

Gevarieerde taken

Wat zijn werk zo boeiend maakt? “Ik heb het gevoel dat ik een verschil kan maken door mee te werken aan de modernisering van een zeer authentieke fabriek naar een fabriek van de toekomst. En dat vooral op het vlak van teamorganisatie, data flow design en programmatiebegeleiding.

Het is een heel uitdagende job en dat heb ik graag. Het is deels theoretisch, gedeeltelijk strategisch en er komt ook implementatie aan te pas. Heel gevarieerd, dus. We krijgen regelmatig bijscholingen om up-to-date te blijven met de laatste ontwikkelingen (artificiële intelligentie en machine learning-technieken). En omdat ik nu effectief een werknemer Nova Engineering ben, maar rechtstreeks bij Owens werk, heb ik twee teams van collega’s waar ik bij hoor.” 

Gezelligheid

Collegialiteit is bovendien een van de beste aspecten van Nova Engineering, vindt Nico. “Er wordt veel gedaan voor ons als medewerkers en dat waardeer ik. Feestjes, teambuilding, elk kwartaal een toolboxmeeting … Dat creëert een fijne teamspirit. En, ondanks je bekendheid met het bedrijf, toch nog een geweldig welkomstpakket krijgen? Dat was de kers op de taart.”

Vertrouw ook op onze aanpak, ervaring en expertise. Bezorg ons je spontane sollicitatie en vind snel je ideale job. Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

NOVA Engineering. The technical touch.