Niels Vangeel - Scandinavian Tobacco Group

NOVA Engineering: de wegwijzer in Niels’ jobzoektocht

Een loopbaan is een zoektocht. Soms moet je een andere, ongeplande weg inslaan. Dat weet Niels Vangeel maar al te goed. Na zijn studies vatte hij twee keer een job aan die tóch niet helemaal zijn ding bleek te zijn. Dankzij de hulp van NOVA Engineering zit Niels vandaag wél op de juiste plek.

Toeval of meant to be?

Net wanneer de jeugdig enthousiaste Niels Vangeel begint uit te kijken naar een nieuwe job, belandt er een LinkedIn-berichtje van Diego in zijn inbox. “Dat bericht van Diego van NOVA Engineering was een godsgeschenk: de juiste man op het juiste moment”, reageert Niels. “Na ons eerste contact zat het onmiddellijk goed: het klikte echt. Misschien omdat we ongeveer even oud waren. Of Diego voelde gewoon héél goed aan wat ik wou.” De eindstand? Een eerste project bij Mondelēz. En nu recent een nieuwe opdracht bij Scandinavian Tobacco Group. Fijn voor Niels, een voldaan gevoel voor Diego. Win-win!

Hoe het allemaal begon

Niels studeerde in 2020 af als Industrieel Ingenieur Biowetenschappen. Zijn gedrevenheid leverde hem na zijn studies een job op bij de farmaceutische onderneming Sanofi in Geel. “Ik heb er anderhalf jaar gewerkt als procesoperator ”, licht Niels toe. “Ik draaide wisselende shiften, dat stoorde me niet. Toch was een rol als operator niet helemaal mijn ding en de doorgroeimogelijkheden matchten niet volledig met mijn ambities. Ik heb actie ondernomen en zocht nieuwe kansen. Die vond ik, bij een projectsourcingbureau dat gespecialiseerd is in de farmaceutische sector. Ik deed ervaring op dankzij buitenlandse projecten, waaronder in Egypte. Echt de max! En toch ... collegialiteit en sociale contacten, dat miste ik een beetje.”

“Net wanneer ik begon uit te kijken naar een industriële job in de productie, contacteerde Diego me”, vertelt Niels. “En toen is het allemaal heel snel gegaan.” Na enkele online meetings kwam NOVA op de proppen met een nieuwe jobaanbieding. En wat voor één! Een project voor Milka, als assistent productiemanager bij Mondelēz. Echt op zijn lijf geschreven! “De sollicitatieprocedure verliep vlotjes. Daar zat de ondersteuning van NOVA Engineering gegarandeerd voor iets tussen. Diego is bijvoorbeeld meegegaan op gesprek. Mijn contact met hem verliep heel open, maar toch professioneel en correct en met ruimte voor feedback. Vrij snel kreeg ik groen licht en kon ik bij Mondelēz aan de slag.”

Als een vis in het water

Niels zat bij Mondelēz echt op z’n plaats: een leuk team en een topproject. Na afronding van het project kon hij onmiddellijk terugvallen op Diego voor de volgende uitdaging. Voor NOVA Engineering geen eenvoudige klus, maar vóór Niels’ afscheid bij Mondelēz, had Diego toch al vier interessante projecten klaarliggen. “Na een weekje rust mocht ik meteen beginnen bij Scandinavian Tobacco Group. De jobinhoud? Vanaf mei 2024 zal iedere sigaar een barcode moeten hebben om vervalsing tegen te gaan. Ik werk nu deze plannen uit en los problemen op om dit mogelijk te maken. Daarnaast bestaat mijn takenpakket uit het ondersteunen en opleiden van mensen. Boeiend en uitdagend!”

To be continued

Het wensenlijstje van Niels? Dat kan helemaal afgevinkt worden. Het menselijk contact waarnaar hij zo op zoek was, is zeker en vast ingevuld. Ook de collegialiteit zit helemaal goed: “Ik ben geen enkele keer als buitenstaander beschouwd.” Niels zit dus nog wel een tijdje goed bij Scandinavian Tobacco Group. “En daarna? We zien wel wat de toekomst brengt. Ik ben er zeker van dat Diego en zijn collega’s van NOVA Engineering nadien weer een nieuwe uitdagende functie voor mij in petto zullen hebben.

 

Wil je ook snel een boeiende job als ingenieur of technisch expert vinden via project staffing? Bezorg ons dan je spontane sollicitatie . Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op.

NOVA Engineering. The technical touch.